GODZINY OTWARCIA STOŁÓWKI
11.30 - 13.00
Jadłospis obowiązujący w stołówce
Szkoły Podstawowej nr 1 w Końskich
Lp. |
Data |
Menu |
|
1. |
12.10.2020 |
Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (szyja z indyka), chleb Filet z kurczaka panierowany (pierś z kurczaka ), ziemniaki, sałata ze śmietaną Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: jajko, śmietana, seler |
|
2. |
13.10.2020 |
Zupa grochowa (kiełbasa, skrzydło z indyka),chleb Ryż z jabłkiem i śmietaną Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: twaróg, śmietana ,seler |
|
3. |
15.10.2020 |
Barszcz ukraiński ( skrzydło z indyka), chleb Łazanki (łopatka wieprzowa) Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: seler, śmietana |
|
4. |
16.10.2020 |
Krupnik z kaszy jaglanej( skrzydło z indyka), chleb Pulpet z dorsza w sosie pomidorowym (dorsz), ziemniaki, surówka colesław Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: śmietana, seler, jajko |
|
5. |
19.10.2020 |
Zupa jarzynowa (skrzydło z indyka), chleb Kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, sałata lodowa Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: seler, jajko, śmietana |
|
6. |
20.10.2020 |
Barszcz czerwony z ziemniakami (łopatka wieprzowa) Pierogi z serem ( twaróg) Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: seler, śmietana |
|
7. |
21.10.2020 |
Zupa fasolowa (kiełbasa), chleb Kluski śląskie z gulaszem (szynka wieprzowa), buraczki zasmażane Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: seler |
|
8. |
22.10.2020 |
Zalewajka (kiełbasa), chleb Pulpet drobiowy w sosie pomidorowym (pierś z kurczaka), ryż, surówka z kapusty pekińskiej Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: jajko, śmietana |
|
9. |
23.10.2020 |
Zupa neapolitańska (kura), chleb Ryba w cieście, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty Kompot (mieszanka owocowa) Alergeny: śmietana, seler, jajko, mleko |
|
|
REGULAMIN SZKOLNEJ STOŁÓWKI
1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych dla uczniów, nauczycieli i pracowników Szkoły Podstawowej nr 1 w Końskich.
2. Obiady wydawane są dla:
a) uczniów, których dożywianie finansuje MGOPS w Końskich,
b) uczniów wnoszących opłaty indywidualne,
c) pracowników szkoły, którzy opłacili posiłek.
3. Posiłki wydawane są w godzinach 11.30-13.00.
4. Podczas wydawania obiadów na stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
5. Przed miejscem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
6. Podczas spożywania obiadu nie należy prowadzić głośnych rozmów, biegać po sali, nie prezentować innych niestosownych zachowań.
7. Z obiadów korzysta osoba, która ma opłacone posiłki.
8. Po spożytym obiedzie naczynia należy odstawić do wyznaczonego punktu.
9. Na stołówce obowiązuje zakaz żucia gumy.
10.W stołówce wywieszony jest jadłospis na 10 dni.
11.Na terenie stołówki obowiązuje obuwie szkolne (zmienne).
12. Wszyscy korzystający ze stołówki szkolnej powinni dbać
o ład i porządek w niej.
13. Opłatę za posiłki należy wnosić zwykle do 1 dnia każdego miesiąca.
14. Opłata za posiłki jest wnoszona u nauczyciela szklonej świetlicy p. Kingi Ferensztajn.
15. W przypadku planowanej nieobecności w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej 1 dzień wcześniej w godzinach porannych do godz. 900 (osobiście lub telefonicznie) do p. Kingi Ferensztajn. Na tej podstawie będzie dokonany odpis kwoty (w następnym miesiącu) za niezjedzone posiłki.
16. Nieobecność w danym dniu musi być zgłoszona w sekretariacie szkoły najpóźniej do godz. 800. Tylko na tej podstawie zostanie dokonane odliczenie z posiłków od następnego dnia (w następnym miesiącu).
17. Z obiadów mogą korzystać uczniowie nieobecni w szkole z powodu choroby. Obiad wydawany jest wówczas rodzinie ucznia, która ma go dostarczyć dziecku do domu.
18. W przypadku choroby ucznia rodzic winien zgłosić ten fakt jak najszybciej, aby mógł być dokonany odpis kwoty za niezjedzone posiłki.